KUMPULAN CERPEN : Surat dari Negeri Puitika - Hasan Baseri Budiman, author 447347 (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa dan Pustaka, 2023)
Kumpulan cerpen Surat dari Negeri Puitika mengumpulkan 16 buah cerpen yang disusun mengikut pelbagai tema. Sebahagian besar cerpen membawa tema ketuhanan, keislaman, keagamaan, bahasa kebangsaan, politik dan masalah sosial. Kumpulan cerpen ini sarat dengan mesej sosial yang baik untuk difikirkan dan dijadikan teladan. Penulis mengetengahkan kritikan secara halus tentang sikap dan prinsip masyarakat yang negatif dalam pelbagai isu kemasyarakatan.