Kisah Kehidupan NABI MUHAMMAD Rasulullah SAW - Abu Hikmah Al Husni, compiler 307078 (Kuala Lumpur : DARUL NU'MAN, 2009)
Nabi Muhammad SAW merupakan insan mulia sepanjang zaman. Di dalam diri baginda tersimpan khazanah kemuliaan yang memberi rahmat dan keberkatan seluruh alam. Perjuangan dan pengorbanannya dalam menegak risalah kebenaran sentiasa mendapat rintangan dari kemusyrikan. namun nur keimanan yang memancar dari kerasulannya memamah seluruh kejahilan dan kesombongan. Dari keperibadiannya yang luhut mengalir sumber mata air yang tidak akan kering. menyejukkan jiwa yang dahagakan keimanan, memancarkan kejernihan budi dan sumber petunjuk yang mulia. Sejarah umat manusia belum pernah mengaksikan seseorang yang mencapai darjat kesempurnaan seperti Nabi Muhammad SAW yang memberikan sumbangan menakjubkan bagi keselamatan umat manusia seluruhnya. Sehingga langit dan bumi ini digulung. kejernihan sumber mata air kerasulan tetap akan dinikmati setiap insan yang beriman. Buku ini memberikan sumbangan pengetahuan bagi Amat Islam dalam memahami, merenungi dan mengambil pelajaran dari perjalanan hidup Semoga bermanfaat., insya Allah. Mulia.