DOA & ADAB SUNNAH RASULULLAH Sallallahu Alaihi Wassalam - Muhammad Asheek Ilahi, author 654129; Al Lathif, Abu Khiri, translator 654327 (Kuala Lumpur : DARUL NU'MAN, 2009)
Doa merupakan titian antara hamba dengan Alah. Didalamnya terjalin hubungan yang mantap dan menjadi sumber utama kekuatan rohani serta tersimpan seribu satu harapan akan Dimakbulkan dan kebimbangan jika tidak Diperkenankan. Jiwa yang diselimuti kehampaan serta kebingungan akan menjadi tenang dan damai. Begitu juga fizikal yang mengalami gangguan akan menjadi pulih jika disertai permohonan kepada Allah SWT. Amalan sunnah merupakan aktiviti yang menghiasi kehidupan umat. Di đalamnya memiliki nilai tanggungjawab dan kenikmatan bagi insan yang mengamalkannya. Jika dikerjakan dengan ilmu dan pemahaman, maka balasannya merupakan kedamaian dan pahala yang mengalir bagaikan mata air tanpa henti. Sebaliknya jika beramal tanpa ilmu, maka yang diperolehi hanya kepenatan dan kehampaan serta mendapat seksaan dari Ilahi. Setiap amal ibadah yang ikhlas dan berdasarkan sunnah bagaikan sumber utama yang menghasilkan kekuatan kalbu. Buku ini dapat dijadikan panduan dalam membantu seseorang menyelesaikan masalah kehidupannya dan menjalankan sunnah Rasul SAW. Semoga hajat kita Diterima dan Diberkati, insya AIlah.