THE VISUAL MBA - Barron, Jason, author 625527; Ikram Wazir, editor 655732; Puteri Balqis, editor 655733; Nuraina Akmal Misman, editor 655549; Asyiqin Abdul Ghani, editor 655734; Farizun, editor 655735; Zaidi, editor 344343; Miliza, editor 655736 (Batu Caves, Selangor : PUTEH PRESS)
Sekiranya anda mahu berjaya dalam bisnes, program MBA adalah cara terbaik untuk membina kepakaran, pengetahuan dan pengalaman. Namun, program MBA di mana-mana universiti terbaik memerlukan pengorbanan besar masa, usaha dan wang. Dalam The Visual MBA, Jason Barron menawarkan penyelesaian yang radikal: penerangan tentang semua konsep utama dalam sekolah bisnes melalui ilustrasi. Ketika Jason memulakan pengajian MBA, beliau memutuskan untuk melukis semua nota pelajaran supaya orang ramai boleh mendapat manfaat daripada nota itu. Kita amat bertuah dengan keputusannya, kerana kajian menunjukkan lebih 65 peratus daripada kita adalah pelajar visual dan otak kita memproses ilustrasi 60,000 kali ganda lebih pantas berbanding tulisan. The Visual MBA memberi intisari prinsip paling penting dalam MBA, tidak kira dalam bab Pemasaran, Etika Perakaunan, Tingkah Laku Organisasi, Kewangan, Operasi dan Strategi, dan dibentangkan dalam bentuk panduan yang mudah diakses, informatif dan mudah dicerna.