Seminar Pembangunan Perbandaran & Wilayah dengan Tumpuan Kepade Ketengah : [kertaskerja] - 474437 Seminar Pembangunan Perbandaran & Wilayah dengan Tumpuan Khusus Kepada KETENGAH (1979 : Kuala Terengganu); Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah; Universiti Teknologi Malaysia (1979)
Kandungan : Organisation of regional development/ Khalid Husin -- National, regional and local planning in the content of TrengganuTengah township development/ Kamarulzaman Abdul Rahman -- Land planning and policy/ Ho Khong Ming -- Externalities and regional development/ Md Fazlul Haque -- Perancangan tenaga manusia serta masalah-masalah yang dihadapi oleh Ketengah danpembangunan Wilayah/ Salleh Haji Mohamad -- Planning and development of Ketengah transportation system/ Zaidan Haji Othman -- Ketengah dalam rancangan pembangunan : satu penilaian terhadapprospek dalam Rancangan Malaysia keempat/ Alias Awang -- Project planning, management and control of Civil Engineering Projects (With special reference to Ketengah Township Development Project)/Ir Wan Mohamed Ismail -- Design practices as applied to roadwork, drainage, water supply and sewerage, in the Ketengah townships/ JB Chesson -- Alternatives in low cost housing/ Parid Wardi Sudin -- Pembangunan perbandaran dan wilayah dengan tumpuan khusus kepada Ketengah (Planning the electrical supplies of new regional...)/Ismail Hassan, Zainal Aripin Zakariah -- Kajian awal sosio-ekonomi penduduk-penduduk di kawasan Ketengah/ Rohana Ariffin, Wan Mahzom Ahmad Shah -- Perkhidmatan sosial di Bandar Baru Ketengah : kes kajian Bandar Rasau Kerteh/ Mansor Ibrahim -- Masalah pembangunan negara/ Tan Sri Dato' Ainuddin Abdul Wahid -- Hydrological factors in the planning and design of Ketengah township/ Abdul Aziz Din, Khoo Choong Keow -- Feasibility study of the X-Ray fluorescence technique for analysing air, water and soil samples in Ketengah development area/ Ishak Ismail...[et al.] -- Construction and const ruction contract within Ketengah 1976-1980/ John Phillip Bond -- Erosion problems and control in Ketengah township development/ Mohd Zain Hj Yusof [et al.] -- Land surveying aspects in relationto Ketengah/ Abdullah Ali [et al] -- The role of quantity surveyors in regional development with special emphasis on Ketengah/ ZakariaHashim -- Perancangan litar yang optima (Circuit planning and optimisation) bagi kawasan Ketengah/ Ishak Ismail, Hassan Mohd Noor -- Use of network techniques in planning and management of regional and township development projects/ Haluk S Balkan -- Some critical aspects of social restructuring and comprehensive settlement development in Ketengah/ Dr Akef Muhamad Asadullah Quazi