Pra cadangan merekabentuk dan membina sebuah loji rawatan air sisa domestik yang baru bagi menggantikan loji rawatan yang sedia ada untuk Bandar Baru Uda - 341527 Chua, Poh Poo (Skudai : Universiti Teknologi Malaysia, 2000)
Tesis (Sarjana Kejuruteraan Awam(Awam-Alam Sekitar)) - Universiti Teknologi Malaysia, 2000