Perisian untuk sistem pelajar Sekolah Rendah - 426381 Maziah Mahmod (UTM : Sekudai, 1991)
Projek yang bertajuk "Perisian Untuk Sistem Pelajar Sekolah Rendah" dibangunkan secara berkomputer dengan tujuan untuk memperkemaskan lagi sistem insaniyang digunakan di sekolah rendah. Dengan adanya perisian ini, komputer ddapat digunakan sebagai satu alat untuk mendapatkan maklumat pelajar dengan lebiih mudah samada oleh pihak sekolah, pihak Kementerian atau pelawat yang datang ke sekolah. Perisian ini menyimpan dan mengemaskini maklumat pelajar-pelajar seperti butir peribadi, akademik, ko-kurikulum dan segala hal-ehwal pelajar serta meengeluarkan jenis-jenis laporan yang dikeluarkan berdasarkan kepada kajian sistem seemasa yang telah dijalankan di tiga buah sekolah. Sistem ini mengandungi tiga bahagian iaitu mengemaskini maklumat, paparan maklumat dan cetakan laporan. Bahagian mengemaskini maklumat membenarkan pengguna tertentu sahaja untuk menambah, mengubahsuai dan menghapus. Bahagian paparan maklumat membolehkan pengguna melihat output di layar. Bahagian cetakan pula membolehkan laporan-laporan tercetak dikeluarkan yang sebelum ini dibuat secara manual. Dengan adanya sistem ini diharapkan maklumat pelajar dapat diuruskan deengan lebih kemas, bersistematik dan cepat.