Pakej pembelajaran bahasa Arab bagi sekolah rendah - 416139 Nor Hashimah Yusof (UTM : Sekudai, 1991)
Bahasa Arab merupakan salah satu daripada mata pelajaran yang terdapat dalam silibus sekolah terutamanya sekolah agama. Menyedari akan keadaan inilah, maka satu pakej yang bertajuk "Pembelajaran bahasa Arab bagi Sekolah Rendah" telah dibangunkan. Pakej ini bertujuan untuk membantu para pelajar di dalam pembelajaran Bahasa Arab melalui penggunaan komputer bagi mengujudkan satu pembelajaran yang lebih berkesan. Gabungan gambar-gambar dan suara digunakan didalam pembangunan pakej bagi menarik minat kanak-kanak menggunakannya.Pakej pembelajaran Bahasa Arab ini telah dibangunkan dengan menggunakan bantuanperisian HyperCard versi 2.0 beserta bahasa pengaturcaraanya iaitu HyperTalkpada komputer Macintosh SE atau komputer Macintosh IISI dengan sistem 6.0.7