Asas pelaburan kepada pelabur baru: menggunakan analisis fundamental - 431493 Abdul Malik Ahmad Kasim (Sekudai : UTM, 1993)
Pelaburan saham adalah merupakan suatu media pertukaran wang yang bersifat perniagaan. Ianya menjanjikan peluang pendapatan yang tinggi jika diusahakan dengan bersungguh-sungguh. Namun begitu ianya juga merupakan tempat 'kerugian' bagi yang gagal. Sehubungan dengan itu, dalam projek ini dinyata dan diterangkan beberapa aspek asas tentang saham. Ianya amat sesuai dijadikan sumber rujukan kepada mereka yang baru berminat untuk menceburkan diri dalam arena pelaburan saham. Projek ini mengupas serba sedikit berkenaan asas-asas aspek saham. Selain itu, peluang-peluang yang boleh diceburi dalam pelaburan saham juga dinyatakan beserta dengan alternatifnya. Cara-cara menilai saham juga dinyatakan sebelum sesuatu saham itu dipilih. Walau bagaimanapun, projek ini lebih menumpukan kepada pelaburan di Bursa Saham Kuala Lumpur dengan dibantu oleh data-data dari negara luar sebagai sumber rujukan dan perbandingan