Permainan Matematik - 285685 Md. Fisal Ahmad (Kuala Lumpur : Universiti teknologi Malaysia, 1993)
Projek ini bertujuan membangunkan sebuah pakej Permainan Matematik. Objektif pakej adalah untuk menajamkan dan meningkatan kemahiran minda pelajar khususnya di bidang matematik, sejajar dengan objektif pendidikan negara dalam usaha melahirkan pelajar yang cemerlang dan berdaya kreatif. sasaran utama pekej ini adalah pelajar di peringkat sekolah rendah dan pelajar yang sedang mengikuti penilaian Menengah Rendah (PMR). pakej ini juga bertujuan menarik minat pelajar, memberi kesedaran tentang pentingnya asas pengiraan matematik dalam kehidupan seharian, melatih kanak-kanak berfikir secara analatik dan logik serta memberi pendedahan terhadap peralatan media elektronik.Pakej Permainan matematik yang dibangunkan membenarkan 1 hingga 4 orang pemain. Operasi pengiraan yang disediakan adalah operasi campur, tolak, darab, bahagi, kuasa dua, punca kuasa dua dan modulus. nombor-nombor yang dibenarkan hanyalah nombor bulat antara 0 hingga 999. Sistem permarkahan disediakandan pemain yang mendapat markah tertinggi akan menjadi pemenang. Pakej ini adalah bersifat ramah pengguna dan mudah difahami. ia dibangunkan dengan menggunakan bahasa Borland C++ versi 2.0 di bawah persekitaran Windows 3.1.Ia dipersembahkan dalam bentuk paparan grafik untuk menarik perhatian pengguna.