Keselamatan mikro komputer - 322069 Mustafa Jasman (Kuala Lumpur : UTM, 1993)
Pengguaan mikro komputer kini semakin melluas terutamanya di dalam bidang-bidang professional, pengurusan dan perkeranian. orang ramai semakin ghairah menggunakan komputer tanpa memikirkan tentang risiko yang mereka hadapi. Rekod-rekod sulit perlu disimpan ditempat yang benar-benar selamat. Masalah keselamatan mikro komputer perlu diberi perhatian yang lebih. Kesepaduan aplikasi, kerahsiaan data dan kebolehdapatan data adalah penting untuk mengatasi maasalah keselamatan mikro komputer. Projek ini akan membuat kajian tentang ciri-ciri keselamatan mikro komputer, bermula dengan mengenalpasti ancaman-ancaman yang dihadapi kemudian menentukan langkah-langkah mengatasi dan melindunginya. Satu pakej keselamatan password yang mudah juga dibangunkan.