5,000 warga UMP sambut aidilfitri bersama Sultan Pahang - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Kira-kira 4,000 warga Universiti Malaysia Pahang (UMP) termasuk staf dan pelajarnya berkesempatan meraikan kemeriahan Aidilfitri bersama Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Pahang, Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah Ibni Almarhum Sultan Abu Bakar Ri’ayatuddin al-Muadzam Shah dan Duli Yang Maha Mulia Sultanah Pahang, Sultanah Hajah Kalsom yang berangkat bercemar duli ke Majlis Sambutan Hari Raya Peringkat UMP pada 25 September 2010 yang lalu.