De Kuala Cafe lambang kerjasama ECER dan UMP - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Program Pembangunan Insan ECERDC-UMP yang memperkenalkan Program Latihan : Masakan 1 Malaysia telah berjaya merealisasikan satu kedai yang bertemakan masakan Melayu 1 Malaysia pada perasmian Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) di Pekan Pahang pada 1 Mac 2013 yang lalu.