Pusat Sukan UMP anjur Sukan Pantai dan Tasik - Nur Adam, Maximillian (Penerbit UMP, 2015)
Penganjuran Sukan Pantai dan Kayak Antara Fakulti Universiti Malaysia Pahang (UMP) 2015 yang berlangsung pada 4 April 2015 yang lalu di Gelanggang Sukan Pantai dan Tasik UMP Kampus Pekan mendapat sambutan apabila seramai 432 pelajar UMP mengambil bahagian dalam sukan yang buat julung kalinya diadakan ini.