UMP dan Swansea University metrai kerjasama dengan ECERDC bangunkan program penyelidikan - UMP, PNC (2015)
Putrajaya, 13 Ogos- Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan sebuah institusi pendidikan awam yang terkenal dengan penyelidikan, Swansea University United Kingdom menjalinkan kerjasama dengan Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC) bagi membangunkan program penyelidikan dan akademik termasuk pemindahan ilmu serta pembangunan produk. Program turut membabitkan dua lagi universiti awam iaitu Universiti Sultan Zainal Abidin Terengganu (UniSZA) dan Universiti Malaysia Kelantan (UMK).