Bengkel penyelidik muda antara negara tingkat pengurusan sungai - Nur Laila, Afandi (2017)
Fakulti Teknologi Kejuruteraan (FTK) menganjurkan bengkel bertajuk "The 5th International Young Researchers Workshop on River Basin Environment and Management" yang berjaya mengumpulkan seramai 55 peserta penyelidik muda dari negara Malaysia, Jepun, Australia, Thailand, Vietnam, Indonesia dan Nepal.