UMP melonjak kedudukan ke-188 Universiti Terbaik Asia - Hazlina, Faizal (2018)
Kuantan, 24 Oktober- Universiti Malaysia Pahang (UMP) melakar sejarah membanggakan apabila mencatatkan pencapaian terbaik dalam QS University Ranking Asia: 2019 dengan memperbaiki kedudukan dari 251-300 ke kedudukan 188 terbaik di Asia. Lebih membanggakan lagi pencapaian ini diperolehi sebaik sahaja UMP dianugerahkan Penarafan 5 Bintang oleh Quacquarelli Symonds pada 17 Julai 2018 lalu.