Mesej vaksin mesti diuar-uarkan setiap masa - Ahmad Mahfuz, Gazali (2023)
Saya terpanggil untuk memberikan respons kepada rencana yang bertajuk ‘Startling Rice in Measles Cases’ yang diterbitkan dalam akhbar ‘The Star’ pada 4 Mac 2023. Sepatah ayat daripada artikel tersebut membuatkan saya risau, iaitu ‘Although measles vaccination reached 95 per cent each year, five percent (about 20,000 to 25,000) of the eligible children remained unvaccinated every year. Over the years, this number snowballs, and they remain susceptible to measles’.