Keselamatan makanan di dapur Keajaiban bawang sebagai pengawet
Tahukah anda kenapa bawang digunakan sebagai bahan tumis dalam masakan? Jawapan pasti tertumpu untuk memperkaya rasa dan aroma hidangan. Rahsia utama yang perlu dirungkaikan adalah fungsi bawang untuk mengelakkan makanan cepat basi dan berfungsi sebagai pengawet semula jadi yang boleh memanjangkan...
Main Author: | Hazrulrizawati, Abd Hamid |
---|---|
Format: | UMPSA News |
Language: | Malay |
Published: |
UMPSA
2024
|
Subjects: | |
Online Access: | http://umpir.ump.edu.my/id/eprint/43379/1/Keselamatan%20makanan%20di%20dapur%20Keajaiban%20bawang%20sebagai%20pengawet.pdf |
Similar Items
-
Peranan bawang sebagai pengawet makanan
by: Ghazali, Alias
Published: (2025) -
Biosumber sebagai alternatif dalam inovasi bahan komposit
by: Nurjannah, Salim
Published: (2024) -
Program Kelestarian EKSA UMPSA cipta persekitaran kerja lebih hijau, bersih, dan kondusif
by: Hanisah, Kasbon, et al.
Published: (2024) -
Tanam 300,000 pokok menjelang akhir 2023
by: Nik Amirul Mu'min, Nik Min
Published: (2023) -
UMPSA EKSA Sustainability Programme creates greener, cleaner, and more conducive work environment
by: Hanisah, Kasbon, et al.
Published: (2024)