IMOVINSKO POTRAŽIVANJE KAO RAZLOG ZA NASTAVAK UPRAVNOG POSTUPKA I UPRAVNOG SPORA NAKON SMRTI STRANKE - Tamara Bogdanović (Zbornik Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2012)
Ovim radom željelo se ukazati na specifičnosti upravnog postupka i upravnog spora u vezi s mogućnosti nastavka postupka nakon smrti stranke u odnosu na procesna pravila ustanovljena za istu procesnu situaciju pred redovnim sudovima, dati prikaz dosadašnje prakse Upravnog suda Republike Hrvatske koja se odnosi na tu procesnu situaciju i iznijeti sumnju u primjerenost i svrhovitost primjene odredbe članka 46. novog Zakona o upravnim sporovima u smislu cjelovitosti upravnog postupka i upravnog spora.