Denk Kodlar Arasındaki Permütasyonu Bulmak - Ekrem Emre (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2014)
McEliece sistemi [1] gibi bazı şifreleme sistemlerinde denk kodlar kullanılmaktadır ve bu sistemlerin güvenliği verilen iki kodun denk olup olmadığının tespitine ve eğer denk iseler aralarındaki permütasyonun bulunmasının zorluğuna dayanmaktadır [2]. Bu amaç için kullanılabilecek yöntemlerden bir tanesi Support Splitting Algoritma [3] olarak adlandırılan yöntemdir. Bu makalede [4] de yer alan “About the Code Equivalence” adlı makaleden hareketle, Support Splitting Algoritmaya alternatif bir metot anlatılmış ve bir örneğe yer verilmiştir.