Den lille historien om krigen<subtitle>Min bestemor strøk kongens skjorter som bildebok og animasjonsfilm</subtitle> - Tone Birkeland (Barnelitterært Forskningstidsskrift, 2011)
Artikkelen undersøker bildebokadaptasjonen av animasjonsfilmen Min bestemor strøk kongens skjorter. Den sammenligner ”fortellingen om krigen” og måten den blir fortalt på i film og bildebok, og drøfter det retoriske potensialet i mediespesifikke uttrykksformer for de to teksttypene, spesielt med tanke på at de henvender seg til barn.