مقایسه وضعیت سندرم پیش قاعدگی و دیسمنوره اولیه در دانشجویان فعال و غیر فعال ورزشی - فریده صالحی; حمید معرفتی; شهرزاد عربپور; ویدا مدرس نژاد (Majallah-i Zanān, Māmā̓ī va Nāzā̓ī-i Īrān, 2012)
مقدمه: سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره از شایعترین اختلالات قاعدگی دختران جوان است که غیبت کوتاه مدت از مدرسه، دانشگاه یا محل کار را به دنبال دارد. با توجه با اینکه مطالعات محدود با نتایج متناقض در این زمینه انجام شده، مطالعه حاضر با هدف مقایسه سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره اولیه در دانشجویان فعال و غیر فعال انجام شد. روشکار: این مطالعه توصیفی- مقایسه ای در سال 1390 با انتخاب 80 دانشجوی دختر (40 نفر فعال، 40 نفر غیر فعال) با دامنه سنی 18 تا 25 سال از میان 1700 دانشجو، انجام گرفت. گروه فعال افرادی بودند که حداقل به مدت یک سال، سه جلسه در هفته فعالیت ورزشی منظم داشته؛ و افراد گروه غیرفعال عضو هیچ تیم ورزشی نبوده و یا فعالیت ورزشی منظمی نداشتند. گردآوری دادهها با استفاده از پرسشنامه سنجش علائم سندرم پیش از قاعدگی و دیسمنوره اولیه و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و کای دو انجام شد. مقادیر p کمتر از 0/05 معنی دار در نظر گرفته شد. یافتهها: در رابطه با علائم سندرم پیش قاعدگی از نتایج مطالعه حاضر نشان داد که دانشجویان فعال، علائم جسمی (p