بهینه‌سازی قابلیت اطمینان و هزینه‌ی سیستم در مسئله مکان‌یابی شبکه‌یی دوهدفه پرازدحام - پرویز فتاحی; وحید حاجی‌پور (مهندسی صنایع و مدیریت شریف, 2017)
در این نوشتار یک مدل برنامه‌ریزی غیرخطی عدد صحیح دوهدفه برای مسئله‌ی مکان‌یابی شبکه‌یی با تقاضای تصادفی و خدمت‌دهنده‌های ثابت برای تسهیلات پرازدحام ارائه می‌شود. هدف استقرار تسهیلات با صرفه‌ی اقتصادی مناسب و نیز قابلیت اطمینان بالاست. بدین منظور مسئله به‌صورت یک مدل برنامه‌ریزی ریاضی دوهدفه برای بهینه‌سازی هزینه‌ی کل سیستم شامل هزینه‌ی ایجاد تسهیلات و هزینه‌ی به‌کارگیری خدمت‌دهنده‌ها و نیز بیشینه‌کردن قابلیت اطمینان سیستم، ارائه می‌شود. ازجمله کاربردهای متنوع در این زمینه می‌توان به مکان‌یابی شبکه‌های ارتباطی، ماشین‌های فروش خودکار و دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها اشاره کرد. با توجه به N‌P-H‌a‌r‌d بودن مسئله، یک الگوریتم جریان آب چندهدفه به‌منظور حل مدل پیشنهادی ارائه شده است. در نهایت، عملکرد روش حل ارائه شده در مسائل آزمایشی تولید شده با ابعاد مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و با رویکردهای موجود در ادبیات مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.