Структура інформаційної технології проектування електронних видань для планшетних комп’ютерів - Юрій Володимирович Ратушняк (Технологія і техніка друкарства, 2014)
Розроблення моделей, методів і програмного забезпечення для автоматизації процесу проектування електронних видань для планшетних комп’ютерів є актуальним завданням. Здійснено декомпозицію (блоку A5) другого й (блоку A53) третього рівня контекстної діаграми функціональної моделі IDEF0 процесу проектування електронних видань для планшетних комп’ютерів. Детально розглянуто функції (позначені блоками) й об’єкти (позначені стрілками) діаграм декомпозиції. Розроблено структуру інформаційної технології проектування електронних видань для планшетних комп’ютерів. Структура показує внутрішню організацію, взаємозв’язки компонентів системи. Запропонована інформаційна технологія складається з ієрархічно впорядкованих компонентів, а саме: процесу (А0), підпроцесів (А1А6), операцій (А51А55) і дій (А531А534).