A tibeti kánon Sercsin (Sher-phyin) részének bemutatása Kőrösi Csoma ismertetése alapján - Tamás Agócs (Távol-keleti Tanulmányok, 2010)
A cikk a tibeti kánon Sercsin (Sher-phyin), vagyis Pradnyápáramitá (Prajñāpāramitā) szútrákat tartalmazó részét mutatja be Csoma eredeti közlése alapján. Először a Sercsin irodalom hagyományos felosztását veszi sorra, majd annak tartalmi vázlatát ismerteti a 108 dharma (jelenség) „szennyezett” és „tiszta” csoportjainak elemzésével. A cikket a Prajñāpāramitā-hṛdaya, a híres „Szív szútra” tibetiből készített fordítása zárja.