Eozinofilik Gastroenteritin Nadir Bir Formu: Eozinofilik Asit - Gülhan ÜNLER; Gülsüm ÖZGÜR; Özgür ERİNANÇ; Hüseyin GÖKTÜRK (Cukurova Medical Journal, 2015)
Eozinofilik gastointestinal hastalıklar, gastrointestinal dokularda eozinofil infiltrasyonuna bağlı belirti ve bulgular ile seyreden ve parazit infeksiyonu, vaskülit ve malignite gibi ikincil eozinofili nedenlerinin bulunmadığı inflamatuar bir grup hastalıktır. Eozinofilik gastointestinal hastalıklara nadir rastlanır ve eozinofilik asit muhtemelen en az rastlanan ve en az bildirilen formudur. Bu yazının amacı kliniğimizde 24 yaşında eozinofilik asit tanısı alan bir hastamızı sunmak ve asitli hastalarda medikal olarak tedavi edilebilen eozinofilik asite dikkat çekmektir.