Promoting inclusive education: social and emotional learning through the Lens of Universal Design for Learning - Brenda Morton; Jodi Pilgrim (Eesti Haridusteaduste Ajakiri, 2023)
Laste kooliga seotud akadeemilised, sotsiaalsed ja emotsionaalsed vajadused näitavad pidevat kasvutendentsi. Uuringud näitavad, et traumal on õppimisele ja sotsiaalsele arengule märkimisväärne mõju, ning soovitavad keskenduda vastupidavuse suurendamisele sotsiaalse ja emotsionaalse õppe ning  täidesaatvate funktsioonidega seotud oskuste arendamise kaudu. Selles artiklis keskendume sotsiaalsele ja emotsionaalsele õppele kui kaasavale abivahendile, mis aitab koolis tegeleda trauma mõjuga. Uurime sotsiaalset ja emotsionaalset õpet universaalselt kujundatud õppimise prisma kaudu, et toetada õppetundide eesmärgipärast kavandamist vastavalt õppijate mitmekesisusele. Oma artiklis julgustame õpetajaid ümber hindama traditsioonilisi õpetamise ja õppimise mudeleid ning anname ülevaate sellest, kuidas arendada kõigi õpilaste täidesaatvate funktsioonidega seotud oskusi, kasutades sotsiaalset ja emotsionaalset õpet ning universaalselt kujundatud õppimist kui sotsiaalselt vastutustundlikku raamistikku.