Fıkıh-Felsefe İlişkisi - Halit Ünal (Eskiyeni, 2014)
İlim, insana doğuştan verilen yetilerle elde edilen ve öğrenme çabasıyla daima canlı kalan, gelişen ve yenilenen bir olgudur. İlmi teşvik eden ve canlı tutan, kâinattaki hârikulâde güzellikler ile insanın merak duygusunu tahrik eden esrarengiz olaylar ve sürekli arayış içinde olan ve bir türlü tatmin olmayan insan ruhudur.