АНАЛІТИЧНИЙ АСПЕКТ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ЯК ОДНА З УМОВ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - Валерія Єсіна; Наталя Матвєєва; Ганна Базецька (Економіка та суспільство, 2022)
У роботі розглянуто науково-методичні підходи до висвітлення проблем аналітичного характеру щодо підвищення конкурентоспроможності підприємств готельного господарства в умовах євроінтеграції. В останні роки в країні зростає кількість готелів, що зумовлює жорстку конкуренцію над ринком готельних послуг. Відмітимо, що конкуренція – серйозний стимул для підвищення якості роботи готелю яка є однією з умов європейського напряму розвитку. Дана обставина пояснює необхідність належних змін у системі та методах управління готелями незалежно від їх розмірів та класу наданих послуг. Зазначимо, що у кожній сфері діяльності готелю (сервіс, менеджмент, фінансове управління, маркетинг, кадровий потенціал, якість послуг тощо) закладені певні конкурентні переваги, тобто резерви підвищення конкурентоспроможності.