Omrežje občin - povezanost v Alpah - projekt, ki živi - Neda Kovačič (Dela, 1999)
V prispevku so predstavljene osnovne značilnosti projekta Omrežje občin - povezanost v Alpah, ki je kot pilotni projekt potekal leta 1997. V projekt je bila vključena tudi občina Kranjska gora, ki je v skladu z osnovnima vodiloma projekta, to je sonaravni razvoj in varovanja okolja v Alpah, izdelala in delno realizirala tudi nekaj konkretnih projektov.