Логістика функціональних областей: теоретичні підходи - О. В. Ніколюк; К. Ю. Соколюк; Л. І. Димбовська (Ekonomìka Harčovoï Promislovostì, 2021)
У статті сформульовано універсальні теоретико-методологічні засади логістичного підходу, який використовується для вирішення різних завдань стратегічного управління підприємствами. За- пропоновано засади теорії кадрової логістики, насамперед концептуальні й науково-методичні поло- ження щодо забезпечення організації і підвищення результативності використання персоналу підпри- ємств на відповідних методологічних засадах імплементації логістичного підходу. Визначено, що логі- стичний підхід є важливою складовою у забезпеченні адаптивності підприємств до зовнішнього сере- довища. Встановлено, що формування логістичних систем в комерції передбачає інтеграцію систем руху товарно-матеріальних потоків на основі координації всіх процесів товаропросування, починаючи від закупівель товарів і закінчуючи поставкою їх споживачам, інтеграції управління товарними потока- ми, єдиної технології матеріального потоку, разом із комплексом послуг, що надаються клієнтам тор- говельного підприємства, адаптації логістичних систем до зміни зовнішнього та внутрішнього середо- вища комерційної логістики, раціональної організації всіх елементів комерційної логістики, забезпе- чення їх сумісності в організаційному і технологічному плані та інше.