Slavensko stanovništvo zapadne Panonije u zrcalu toponima - Előd Dudás (Folia Onomastica Croatica, 2019)
U uvodnome dijelu rada riječ je o slavenskim posuđenicama u mađarskome jeziku, dragocjenim izvorima za rekonstrukciju jezika panonskih Slavena. Jezik stanovnika slavenskih naselja odražava zapadnoslavenske i južnoslavenske značajke. U drugome dijelu rada govori se o slavenskim naseljima i slavenskim toponimima u zapadnoj Panoniji. Na osnovi jezičnih značajki toponima zaključuje se da su Slaveni u zapadnoj Panoniji bili predci Južnih Slavena.