Şehir Hastanelerine İlişkin Haberlerin Gazetelerde Yansıması - Fatih Şantaş; Gülcan Şantaş (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi, 2019)
Bu çalışma, şehir hastanelerinin medyada nasıl ele alındığının belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma tanımlayıcı niteliktedir. Çalışma 01 Aralık 2017- 01 Aralık 2018 döneminde Türkiye’de tirajı en yüksek ve web sitelerinden arşiv sayılarına ulaşılabilen üç gazete üzerinden gerçekleştirilmiştir. Çalışmada ulaşılan haberler içerik analizine tabi tutulmuştur. Araştırma kapsamında yer alan üç gazetede son bir yıl içerisinde şehir hastanesi ile ilgili 221 haberin yer aldığı belirlenmiştir. En fazla haber, 108 ile Sabah gazetesinde yer almıştır. Şehir hastaneleri ile ilgili haberlerde en fazla gündeme gelen konu, hastanenin yapımının devam etmesidir. İkinci sırada hastanelerin yatak sayısı ve üçüncü sırada ise hastanelerin 5 yıldızlı otel şeklinde ifade edilmesi bulunmaktadır. Hastaneler halen açılma ve yeni kullanım sürecinde olup, yapılma aşamasında belirlenen hedeflere ulaşılıp ulaşılamayacağının zaman içinde belli olacağı söylenebilir.