СИНЕРГІЯ ЦИФРОВІЗАЦІЇ І ТУРИСТИЧНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ В КРЕАТИВНОМУ УПРАВЛІННІ КУЛЬТУРНО-ІСТОРИЧНОЮ СПАДЩИНОЮ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ В УМОВАХ CОVID-19 - Tetiana Kulinich; Ganna Mazurak (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена проблемі управління вітчизняною культурно-історичною спадщиною через її збереження і відкриття для світової спільноти. Відзначено ускладнення реалізації нормального управління зазначеними процесами в умовах пандемії COVID-19. Показано можливості використання інструментів креативного менеджменту в нових умовах існування людства, які дозволяють зосередитися за ключовими напрямками: застосування цифрових технологій і розкриття туристичної привабливості окремих об’єктів і комплексів культурно-історичної спадщини. Розглянуто варіанти синергетичного поєднання трьох ресурсів (культурно-історичних осередків, туристично-привабливої місцевості та цифрових інноваційних продуктів) у впливі на організацію позитивного соціально-економічного розвитку Західного регіону України, щедро забезпеченого всіма зазначеними видами ресурсів.