رابطه سرمایه ‏روان‌شناختی و اخلاق حرفه‌ای در پرستاران: نقش واسطه‏ای مکانیسم‏ های دفاعی - اصغر جعفری; عاطفه حنیفی (مشاوره شغلی و سازمانی, 2021)
هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین سرمایه ‏روان‎شناختی و اخلاق حرفه‌ای با نقش واسطه‏ای مکانیزم‏های دفاعی در پرستاران انجام شد. روش: روش پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری 1237 پرستار در بیمارستان‌های شهر همدان بودند که 234 پرستار به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌‌های اخلاق حرفه‌ای کادوزیر (2002)، سرمایه روان‌شناختی لوتانز و همکاران (2007) و مکانیسم‌های دفاعی اندروز و همکاران (1993) جمع‌آوری و بوسیله آزمون‌های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون به شیوه سلسله مراتبی تحلیل شدند. یافته‌ها: بین ابعاد سرمایه ‏روان‌شناختی (امیدواری، خوش‌بینی، خودکارآمدی و تاب‌آوری) با اخلاق حرفه‌ای رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (01/0P<). نتایج تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که مکانیسم‌های دفاعی رشدیافته، رشدنایافته و روان‌آزرده در رابطه بین سرمایه ‏روان‌شناختی و اخلاق حرفه‌ای نقش میانجی معنادار دارند (01/0P<). نتیجه‌گیری: مکانیسم‌های دفاعی بر رابطه سرمایه‌های ‏روان‌شناختی و اخلاق حرفه‌ای تاثیر غیرمستقیم دارد. به منظور ارتقاء اخلاق حرفه‌ای پرستاران باید به مقوله‌های خودکارآمدی، تاب‌آوری، امیدواری و خوش‌بینی آنان توجه کرد و از طریق مشاوره و آموزش، زمینه بکارگیری مکانیسم‌های دفاعی رشدیافته در پرستاران فراهم شود.