MODELUL DECIZIONAL DE IMPLEMENTARE A INOVAŢIILOR ÎN ÎNVAŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2013)
În acest articol este redat modelul decizional de implementare a inovaţiilor în învăţământul preuniversitar ce conţine entităţile de implementare a inovaţiilor. Sunt descrise componentele subsistemului decizional managerial, principiile de formare a competenţei decizionale a managerului: principiul eficientizării procesului educaţional, principiul obţinerii unor rezultate finale concrete, principiul unităţii de decizie şi acţiune; coordonatele imaginii managerului care poate lua decizii relevante în contextul activităţii sale profesionale, precum şi condiţiile, cerinţele. Printre acestea se înscriu împuternicirea persoanei care ia decizia, asumarea răspunderii acesteia pentru luarea deciziei şi Tehnologia inovaţională managerială. Cuvinte-cheie: inovare, inovaţie, activitate, activitate managerial-inovaţională, model, model decizional, competenţe, decizie, decizie managerială, tehnologie inovaţională managerială etc.