Оцінка ефективності впливу аквааеробіки на функціональний стан студенток вищих навчальних закладів (метааналіз) - Yuriy Romaniuk; Oleksandr Solohub (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2015)
У статті використано технологію метааналізу для визначення ефективності «акватичних» методик у процесі фізичного виховання студентів вищих навчальних закладів, спрямованих на оздоровлення молоді. Визначено публікації, які відповідали темі та вимогам проведення метааналізу, установлено основні характеристики, що використовувались у подальшому статистичному опрацюванні. Публікації відбиралися згідно з такими критеріями: наявність результатів первинного й повторного обстеження; чіткий опис експерименту із зазначенням методів та умов його проведення, контингенту й кількості досліджуваних осіб. Підтверджено доцільність застосування метааналізу як нової технології та побудови форест-графіка для систематизації даних літературного огляду й представлення вторинних результатів дослідження.