ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТРУМЕНТАРІЙ РОЗВИТКУ ЖИТЛОВОГО ФОНДУ В УКРАЇНІ - Максим Дубина; Максим Забаштанський (Економіка та суспільство, 2023)
У статті поглиблено теоретичні положення застосування організаційно-економічного інструментарію для розвитку житлового фонду України. Це було реалізовано на основі аналізу організаційно-економічного механізму такого розвитку, конкретизації його сутності, структури з визначенням в ній місця економічних та організаційних інструментів. Також проаналізовано сутність економічних інструментів та визначено основні особливості використання організаційно-економічного інструментарію для розвитку житлового фонду. Це дозволило конкретизувати основні напрямки економічних та організаційних заходів, які варто реалізовувати на основі активного застосування доступних для органів державної влади та місцевого самоврядування відповідних інструментів з метою розвитку житлового фонду у довгостроковій перспективі.