بین المللی سازی برنامه های درسی با رویکرد آموزش از دور - مهرنوش خشنودی فر; کورش فتحی واجارگاه (Fanāvarī-i āmūzish, 2011)
این مطالعه، فرایند بین المللی سازی برنامه های درسی با رویکرد آموزش از دور در آموزش عالی ایران (بادا) را مورد بررسی قرار داده و علاوه بر تعیین دلایل رویآوری به این امر، عوامل تأثیرگذار بر آن و راهبردهای مناسب برای دستیابی به آن را تعیین نموده است. به این منظور پرسشنامهای حاوی 8 سؤال پس از تأیید روایی آن توسط جمعی از متخصصین و پایایی 82/0، مبتنی بر روش   نمونهگیری خوشهای- طبقهای، توسط 543 نفر از اساتید و دانشجویان در 5 دانشگاه دارای پردیس بین المللی در شهر تهران تکمیل شد. نتایج حاصل از تحلیل آماری داده ها، بیانگر آنند که بین المللی سازی برنامه های درسی آموزشعالی، نقش مهمی در اقتدار علمی و فرهنگی ایران دارند و به نظر میرسد که ویژگی هایی چون انعطافپذیری آموزش از دور، آن را به عنوان راهبردی اثرگذار در این فرایند مورد توجه قرار میدهد. «بادا» به عواملی چون گسترش همکاریهای بین المللی دانشگاه ها، جهت گیری بین المللی سیاستهای کلان آموزش عالی و استفاده از زبان بین المللی در تدریس وابسته است و به نظر می رسد که در راستای  بهره برداری از فرصت های ناشی از موقعیت جغرافیایی و سیاسی ایران در منطقه، توجه به مسایلی چون بازنگری در قوانین جاری و تأمین منابع و زیرساخت های مبتنی بر فناوری می توانند در حرکت به سوی بادا اثربخش باشند. از طرفی توسعه فکر، افزایش توان تحلیل، نقد، فراشناخت و پرورش شهروندان جهانی در دانش آموختگان آموزش عالی، مستلزم تغییر اساسی در اهداف، محتوا، روش های یاددهی- یادگیری و ارزشیابی به عنوان عناصر اصلی برنامه های درسی  است.