Regulacje prawne dotyczące koncentracji kapitału w przedsiębiorstwach medialnych w wybranych krajach Unii Europejskiej - Jędrzej Skrzypczak (internetowy Kwartalnik Antymonopolowy i Regulacyjny, 2017)
Opracowanie dotyka kwestii pluralizmu, własności medialnej, koncentracji i struktury kapitałowej mediów, prezentując uregulowania dotyczące tego zagadnienia w wybranych państwach UE.