بررسی و تبیین «نیچۀ هایدگر» از دیدگاه جیانی واتیمو - حسن غیبی پور; علی کرباسی‌ زاده; محمد جواد صافیان (Journal of Philosophical Investigations, 2024)
از آنجا که تفسیر واتیمو از نیچه مستلزم بررسی دیدگاه هایدگر و دیلتای، به عنوان نقاط اصلی مورد نظر وی است، از این‌رو، در این مقاله در نظر داریم نخست، اشاره‌ای به تفسیر هایدگر از نیچه، به‌عنوان آخرین فیلسوف متافیزیک غرب داشته باشیم، که در آن هایدگر برای توجیه هدف خود؛ که ارزیابی مجدد تاریخ و تجربۀ غرب است، به تفسیر نیچه می‌پردازد. سپس به صورت مختصر، به تفسیر دیلتای از نیچه، به‌عنوان فیلسوف حیات، می‌‍پردازیم، که در آن بیشتر به نزدیکی تفکر هایدگر و نیچه تاکید شده است. در پایان، با تبیینِ تفسیر واتیمو از نیچۀ هایدگر، نشان می‌دهیم که وی برخلاف نظر هایدگر، با بررسی تفسیر نیست‌انگاری مدرنِ نیچه و ارتباط آن با نیست‌انگاری پست‌مدرن، وی را نخستین فیلسوف پست‌مدرن می‌خواند و نشان می‌دهد که این نیچه است که باید به عنوان نخستین فیلسوف پست‌مدرن خوانده شود نه هایدگر، و علت این برداشت‌ها و تفسیرهای متفاوتی که از نیچه ارائه شده، خود بیانگر موقعیت حساس فلسفۀ نیچه در پایان متافیزیک است.