Comentaris a «Explicació teòrica i compromisos ontològics: un model estructuralista», de C. Ulisses Moulines - Pablo Lorenzano (Enrahonar: Quaderns de Filosofia, 2005)
En aquest comentari al treball d'Ulisses Moulines no em referiré a l'interessant anàlisi de loscompromisos ontològics que aprofundeix els tractaments dels anomenats «models dedades», ni tampoc discutiré els principis metafísics generals pressupostos en el seu plantejament, adoptant una posició experimentalista, instrumentalista, anti-realista, positivista oempirista. Em centraré en l'última part del seu article en què desenvolupa els vínculosentre l'enfocament causalista de Wesley Salmon i l'anàlisi estructuralista de la explicaciónentendida com subsumpció teòrica, al relacionar-lo amb l'anàlisi estructuralista dels términosteóricos, a la llum de certa comprensió general compartida de la tasca epistemològica.