بررسی میزان غلظت استئوپروتگرین در بزاق بیماران پریودنتیت مزمن متوسط جنرالیزه - محمود جهانگیرنژاد; حجت الله یوسفی منش; مرضیه وصالی (Journal of Mashhad Dental School, 2012)
مقدمه: بیماری پریودنتال، عفونت باکتریایی مزمنی است که بافت‏های حمایت‏کننده دندان‏ها را تحت تأثیر قرار می‏دهد. تلاش ما در بهبود بیماری‏های پریودنتال بر روی کاهش مدیاتورهای تخریبی است. یکی از این بیومارکرها، استئوپروتگرین (OPG) می‏باشد. که باعث ممانعت از فعالیت استئوکلاست‏ها می‏گردد. هدف از انجام این تحقیق مقایسه میزان غلظت استئوپروتگرین در بزاق بیماران پریودنتیت مزمن متوسط جنرالیزه و افراد سالم بود. مواد و روش‏ها: این مطالعه بر روی 30 بیمار (15 بیمار پریودنتیت مزمن متوسط جنرالیزه و 15 نفر به عنوان گروه سالم) مراجعه‏کننده به دانشکده دندانپزشکی جندی شاپور اهواز، صورت گرفت. نمونه‏های بزاق این افراد جمع‏آوری و به روش الیزا مورد بررسی قرار گرفت. داده‏ها توسط آزمون t-test مورد تجزیه تحلیل قرار کرفت. یافته‏ ها: میانگین غلظت اوستئوپروتگرین در افراد بیمار و گروه سالم به ترتیب mg/dl 13/84±63/117 و mg/dl 69/170±81/210 بود و تفاوت معنی‏داری بین دو گروه این تحقیقیافت نشد. نتیجه گیری: به نظر می‏رسد که غلظت OPG در بزاق نمی‏تواند به عنوان نشانگری برای بررسی میزان بیماری پریودنتال مورد استفاده قرار گیرد.----------------------------------------------------- # مولف ‏مسؤول، نشانی: اهواز، گلستان، دانشگاه جندی شاپور اهواز، دانشکده دندانپزشکی، گروه پریودنتولوژی، تلفن: 09166711679   E-mail:  hojjatyoosefi@yahoo.com