بررسی امکان فلوتاسیون اسمیت‌زونیت از باطله های معدنی انگوران - اکبر مهدیلو; مهدی ایران‌نژاد; حسین زارعی; بهرام رضایی (نشریه مهندسی معدن, 2015)
چکیده در این تحقیق امکان فلوتاسیون کانی اسمیت‌زونیت از باطله‌های معدنی انگوران با 7/12 درصد روی که دارای کانی‌های اصلی گانگ شامل کلسیت و کوارتز است، مورد بررسی قرار گرفت. برخلاف آزمایش‌های میکروفلوتاسیون که با استفاده از هر دو کلکتور آرماک سی و اسید اولئیک نتایج مطلوبی به دست آمد، آزمایش‌های فلوتاسیون مکانیکی حاکی از عملکرد بهتر فلوتاسیون کاتیونی در 11=pH است. تحت این شرایط سدیم سیلیکات و سدیم هگزامتافسفات به ترتیب مناسب‌ترین بازداشت‌کننده برای کانی‌های کوارتز و کلسیت انتخاب شدند. مقدار بهینه آرماک سی 800 گرم بر تن، سدیم سیلیکات 500 گرم بر تن و سدیم هگزامتافسفات 250 گرم بر تن تعیین شد. با استفاده از 415 گرم بر تن هیدروکسید سدیم به عنوان تنظیم‌کننده pH، مقدار بهینه سدیم سولفید 3000 گرم بر تن به دست آمد ولی در غیاب آن این مقدار به 5830 گرم بر تن رسید. در شرایط بهینه تعیین شده طی یک مرحله فلوتاسیون (رافر) کنسانتره اسمیت‌زونیت با عیار روی 23 درصد و بازیابی 79 درصد به دست آمد.