Výklad audiovizuálního práva - Ivo Telec (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 1996)
V následujícím příspěvku podávám výklad audiovizuálního práva, převážně českého. Uvozuji jej textem § 6 zákona č. 35/1965 Sb., o dílech literárních, vědeckých a uměleckých (autorského zákona), ve znění pozdějších předpisů. Pro tento zákon používám zkratku AZ. Pro zákon č. 273/1993 Sb., o některých podmínkách výroby, šíření a archivování audiovizuálních děl, o změně a doplnění některých zákonů a některých dalších předpisů, ve znění pozdějších předpisů, používám zkratku AVZ. Ostatní zkratky snad budou čtenářům zřejmé. K § 6 AZ připojuji vlastní redakční označení jeho obsahu v uvodní hranaté závorce, neboť se tak již stalo v naší odborné literatuře dobrým zvykem.