Tekrarlayan Fasiyal Paralizili bir olgu: Melkersson-Rosenthal Sendromu - Derya Fatma BULUT; Gülen Gül MERT; Faruk İNCECİK; Özlem Mihriban HERGÜNER; Şakir ALTUNBAŞAK (Cukurova Medical Journal, 2014)
Melkersson-Rosenthal sendromu (MRS), tekrarlayan fasiyal paralizi, orofasiyal ödem, dilde fissürle karakterize nadir bir nöromukokütanöz sendromdur. Oligosemptomatik ve monosemptomatik olgular, klasik triaddan sık görülür. Bulguların ikisinin görülmesi veya bulguların biri ve biyopside granülomatöz keilitin varlığı Melkersson-Rosenthal sendromu tanısı için yeterlidir. Bu yazıda Melkersson-Rosenthal sendromu tanısı alan 12 yaşında bir erkek sunulmuştur.