Шевченкознавчі студії в Одеському національному університеті імені І. І. Мечникова: витоки та сучасність - Д. В. Заболотна (Vìsnik Odesʹkogo Nacìonalʹnogo Unìversitetu: Bìblìotekoznavstvo, Bìblìografoznavstvo, Knigoznavstvo, 2015)
Стаття присвячена історії вивчення життя та творчості Тараса Григоровича Шевченка науковцями Одеського національного університету імені І. І. Мечникова. Висвітлюються шевченкознавчі студії вчених від початку ХХ ст. до новітніх розвідок.