Синтез та антибактеріальна активність в ряду нових s похідних (1,2,4-триазол-3(2h)-іл)метил)тіопіримідинів - Ю. В. Карпенко; О. І. Панасенко; П. С. Сирота (Український журнал військової медицини, 2023)
Вступ. Актуальність дослідження похідних 1,2,4-триазолу з піримідиновим фрагментом обумовлена синтезом потенційних антибактерільних лікарських препаратів широкого спектру дії, низькомолекулярних індукторів інтерферону та протипухлинних агентів, пошуком молекулярних дескрипторів їх структури, важливих для встановлення закономірностей «структура – біологічна активність».