Sprawozdanie z konferencji naukowej Oblicza postpamięci 5 – konflikty czy negocjacje? / Faces of Postmemory 5 – Conflict or Negotiations - Paweł Plichta (Perspektywy Kultury, 2023)
Sprawozdanie z interdyscyplinarnej konferencji naukowej pt. „Oblicza postpamięci 5 – konflikt czy negocjacje?”, która odbyła się w dniach 25-26 pażdziernika 2022 roku w Krakowie. Wydarzenie zostało zorganizowane przez Instytut Studiów Międzykulturowych Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz Instytut Lingwistyki Stosowanej Uniwersytetu Warszawskiego pod patronatem Sekcji Badań nad Dziedzictwem i Pamięcią Kulturową Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego.